Pædagoger bør forklare, hvordan det kan gå til, at de glemmer et barn, der skider

-Bragt i Information d.3 oktober 2018.

Pædagoger skal ikke længere være en undskyldning for sig selv, men i stedet forklare forældre, hvorfor de ikke har tid til at tage sig af deres børn

Den 11. september 2018 skrev formand for Forældrenes Landsforening, Louise Gjervig Lehn, i et indlæg i Information om, hvordan regeringen tager mere fra børneområdet, end de giver. Hun skrev, at udviklingen gør hende bekymret for de ’almindelige’ børn. Som pædagog deler jeg i høj grad hendes og foreningens bekymring.

For os pædagoger er forældrene nødvendige allierede i kampen for bedre normeringer. Derfor skal vi pædagoger være bedre til at forklare vores hverdag i stedet for at forsvare den, så forældrene forstår, hvilke begrænsninger vi er underlagt i vores arbejde.

Her kommer en historie fra min hverdag.

Rasmus’ far stikker hovedet ind på stuen, mens han råber:

»Er der ingen voksne her, eller hvad?«

Jeg sidder ved et bord med fem piger omkring mig, druknet i deres høje stemmer. De er i gang med at spille et spil og er blevet uenige om reglerne, så jeg mægler. Imens leger fire drenge med biler på gulvet og efterligner ambulancelyde. Tre børn kalder på mig, fordi de gerne vil have mig til at stryge deres færdige perleplader. Musikken fra rummet ved siden af overdøver dem næsten, men døren er nødt til at stå åben.

Jeg er alene på stuen med 18 børn. Min kollega er i køkkenet for at vaske op efter eftermiddagsmaden, hvilket er endnu en af de nødvendige hverdagsopgaver, som vi også skal klare.

Jeg rejser mig fra bordet med pigerne, som spiller spil, for at gå ud til Rasmus’ far. Ved første skridt kommer jeg pludselig i tanke om, at det er over fem minutter siden, at Rasmus fortalte mig, at han gik ud på toilettet for at lave lort.

Jeg skulle lytte efter, når han kaldte for at blive tørret. For hvert skridt, jeg træder over mod Rasmus’ far, slår en usynlig hammer mig hårdere og hårdere i hovedet – jeg har glemt, at Rasmus sidder på toilettet!

Kommentarer