Ok18 kommer til at gi´motorstøj !


Motoren hakker og støjen er begyndt. Lyt Sophie, lyt. ”Danmarks-færgen” omdirigeres i en ny kurs. Danmark drejer. Lyt Sophie, lyt.
Retningen er under pres. Kaptajnen vs. KL og den siddende regering har ikke plejet motoren de senere år. De har lastet uhørligt meget mere på skibet, alias arbejdsbyrder på pædagoger, lærere og andre offentligt ansatte, uden at belønne med benzin, reservedele og olie. Alle der ved noget om motorer ved, at det går kortvarigt. Men så skal der altså plejes, hvis færgen ikke skal synke helt. Om lidt strejker motoren. Den kan ikke blive ved. Hele fagbevægelsen kræver eftersyn, pleje og renovering af maskineriet. Krisen er ovre, og der er penge i kassen. I statskassen. Danmarks maskine skal igen i topform, så der kan ydes i mange år fremover. Ydes som en moderne, troværdig, tillidsfuld og ikke mindst retfærdig offentlig sektor for alle danskere. Så kender du nogen der strejker om lidt, så vid det er af omsorg og bekymring, for den belastede motor.
Styrmanden Sophie Løhde leger farefuldt med det danske samfund. Hun lader til med overlæg, at styre Danmark ud hvor det demokratiske og solidariske samfund vi elsker, risikerer at synke. Hun har åbenbart sit på det tørre, og ønsker ikke at vide af, at mange offentlige ansatte knokler både med store arbejdsbyrder og med at få lønnen til at slå til. Hvorfor sætter arbejdsgiverne ikke større pris på deres arbejdsstyrke – deres motor? Sophie Løhde refereres i medierne, at de er nødt til at svare fagbevægelsen igen med lockout, hvis der strejkers. En lockout er en gigantisk kæp i hjulene, og vil ramme meget hårdere end strejken. Støjen vil blive allestedsnærværende. Hvordan kan det være godt for danskerne. 800.000 mennesker står skulder ved skulder og siger ”Nok er nok”. Men din bekymring går åbent på, at private virksomheder får driftsforstyrrelser ved en strejke. Men vi er folket. Det samme folk som siger nej tak til jeres store skattelettelser. En velfungerende og sammenhængende offentlig sektor, er grundlaget for en konkurrencedygtig privat sektor og vores fælles velfærdssamfund. Som alle delene i en motor, hænger vi sammen.
Kravene fra fagforeningerne er ikke opstået på en kæk ide, men på et pres nedefra i maskinrummet – fagforeningernes bagland. Det er danskernes stemme ministeren vender ryggen. Må vi be´ om at blive behandlet seriøst og retfærdigt. Og må vi be´ ministeren tilse maskinrummet. Lyt til støjen. Lyt til håbene. Lyt til kravene.
Når her igen bliver stille, så er mit håb, at der er brede smil på danskerne, og styrmanden har stukket en retning, alle ombord er enige i.
Løhde og Ziegler udtaler de er nødt til at angribe fagbevægelsen med lockout. Nej I er nødt til at lytte. Et skib sejles ikke af kaptajnen alene – der er brug for hele besætningen. Hør, Der bankes på rørene. Motoren hakker og støjen er begyndt.

Skrevet af Pia Hass
Pædagog og Meningsdanner.

Kommentarer