Kald en fyring for en fyring.

R

Læserbrev Information, 27. september 2016

Så tag dog ansvar!
Kald en spade for en spade og en fyring for en fyring.

Lige nu sidder budgetfolket rundt omkring i kommunerne og prøver at få budgetterne til at hænge sammen. Politikerne vrider sig. De skærer ned på børneområdet igen. Det er aldrig populært. Forældrene bliver sure, pædagogerne råber højt og kurverne over de folkevalgtes popularitet styrtdykker.

Jeg forestiller mig, at lokalpolitikerne og de kommunale kommunikationsmedarbejdere lægger hovederne i blød. De arbejder hårdt på at mindske katastrofen. Resultatet er nye begreber og termer for noget vi i forvejen kender alt for godt: nedskæringer.

Jeg er pædagog og i løbet af de sidste år har jeg mistet mange dygtige kollegaer. I starten blev de fyret, så blev de “omplaceret”, senere kom de i “udviklingspolitikken” og i sidste runde hed det sig så, at de endte i “udviklingspuljen”. Men resultatet var det samme hver gang. De blev udpeget af ledelsen og tilbudt en stilling et andet sted. Det var vel at mærke steder, som ikke havde ønsket, at få dem ansat. Hvis ansættelsen ikke fungerede, så mistede de helt deres job i kommunen.

Der er ikke nogen pæn måde, at sige det på. Selvom mine kollegaer fik en chance et andet sted i kommunen, så mistede de alligevel deres job. Og lige meget hvad man kalder det, er det aldrig positivt at miste det job, som man har knoklet i og brændt for i årevis. Man bliver stadig vejet, fundet for let og forkastet af sin arbejdsgiver, også selvom det kaldes “udviklingspuljen”.

Så kald dog en spade for en spade. Fyr folk, hvis de skal fyres. Politikerne skal tage ansvar for beslutningerne og lade være med tro, at vi, der skal stemme på jer er så dumme, at vi køber, at man bliver udviklet af at komme i “udviklingspuljen”.

Lige meget hvad man kalder det, så bliver børnenes skole- og fritidsliv ikke bedre af, at der er færre dygtige pædagoger omkring dem. Det burde være logik, -også for politikere og budgetfolk.

Kommentarer