Når manglende ressourcer og hænder dræber arbejdsglæden

Det bedste på enhver arbejdsplads er de kollegaer og medarbejdere, som brænder for deres arbejde, og som har en holdning til og mening om, hvad de kan bidrage med, hvad de kan være med til og hvad de ikke kan være med til. Medarbejderen på gulvet er jo trods alt hende/ham, som udfører det daglige arbejde. Måske er det værd at spidse ørene, når en dedikeret medarbejder udtaler sig om arbejdsforholdene. For tænk hvis medarbejderen en dag ikke længere er dedikeret?….

Jeg kender en kvinde – en rigtig energi-spreder. Hun strutter af livsglæde og gå-på-mod. Når hun går på gangene, går hun ret hurtigt – der skal ske noget, vi skal fremad! Hun er sådan en kollega, man ønsker sig. Hun er også sådan en medarbejder, man ønsker sig. Problemet er, at hun har rigtig mange opgaver – for mange.. Og der er sket noget….. Hun ser lidt træt ud… Og hun går ikke helt så hurtigt mere… Hendes overskud er mindsket….

Men der er travlt og hun må bare spænde hjelmen! For vi skal videre og børnene venter, forældrene venter, opgaverne venter!

En dag kommer hun ikke på arbejde. Hun kommer faktisk slet ikke – i lang tid.

Jeg tror mange af Jer kan genkende enten Jer selv, en kollega eller måske en ven i ovenstående? Får I også ondt i maven? Det gør jeg nemlig. Jeg bliver ked af det og jeg bliver hamrende frustreret! Vi er så mange skolepædagoger, som brænder for vores fag og arbejde! Vi har de bedste aktiviteter i ærmet, de bedste intentioner og håb for alle de dejlige børn, som vores hverdag er fyldt med. Men de kan ikke lade sig gøre. Vi mangler nemlig vores kollega. Vi manglede i forvejen ekstra hænder og nu er vores kollega også væk. Men vi har fået ekstra opgaver…

Vi mangler hænder, så vi kan realisere vores aktiviteter og forløb med børnene i skolen.

Uanset hvilket erhverv man er i, så tror jeg, at mange har prøvet at miste en kollega og medarbejder, hvis arbejdsglæde blev dræbt og som nu går hjemme med stress. Man har smidt guld på gaden!

Det har man også i folkeskolerne! Der er så mange som går ned med stress. Jeg tror ikke, at lederne ikke ønsker at drive de bedste skoler med glade og raske medarbejdere! Vi skal højere op – op til politikerne, som råder over alle midlerne.

Det er en kæmpe fejl at der ikke tildeles folkeskolerne de midler der skal til, for at drive en sund folkeskole! En sund folkeskole er, for mig, et hus med energifyldte pædagoger og lærere, som har ressourcerne i hver deres respektive teams, til at kunne udleve de forløb og aktiviteter, som de brænder for. Et hus fyldt med børn, som hver dag bruger det meste af deres vågne tid sammen med os. Det nytter ikke noget, at der ikke er midler til, at give alle elever den bedst mulige dag med god undervisning, trivsel på skemaet, bevægelse, god og nærende mad og frikvarterer, hvor leg, grin og sammenhold fylder mest. Hvis medarbejderne mangler ressourcer og hænder i en længere periode, så bliver arbejdsglæden dræbt. Det kan børnene også se og mærke – for vi er deres rollemodeller. Børnene er vores fremtid og der skal investeres meget mere heri!

Kommentarer