FUCK, hvor er det fedt at være pædagog!

Jeg arbejder i en integreret institution- En dreng i min gruppe er helt vild med at gå og sige “fuck”. Så snart han har muligheden, fletter han “fuck” ind i en hvilken som helst sætning. Han kigger altid efterfølgende på mig med et skævt smil – hvordan reagerer hun mon?

Efter at ha´ afprøvet forskellige løsningsmuligheder – nogle mere vellykkede end andre, kommer han en dag hen og siger til mig, “Trine, du skal lige høre den her sang”. Han mumler lidt forskelligt og synger så højt til sidst, noget der lyder som “what the FUCK say”! Læg mærke til det fremhævede FUCK – der gi´r han den nemlig ekstra gas!

Jeg beder ham gentage, og kan efterhånden lytte mig frem til, at den sang der giver ham den fantastiske mulighed for at synge “FUCK” højt og klingende, er youtube hittet “What does the fox say!”

Den næste halve time bruger han og jeg på at oversætte sangen til dansk. Kendere vil vide, at det ikke er den store kundskab.

“En ko siger muh, en kat siger miauv, en hund siger vov og en kylling siger pip – en elefant siger trut, en frø siger kvæk, et får siger mææææh og en fisk siger blob – men der´et dyr, som ingen ved, hvad siger…… what does the fox say!” og alle børnene skriger for fuld hals, “WHAT THE FUCK SAY!”

og vi griner, så tårerne triller!

Drengen er på mirakuløs vis frisat, og hans trang til at gå og sige “Fuck” er herefter stærkt aftagende.

Som en sidegevinst bliver sangen det store hit i institutionen.

 

Kommentarer