DU er ikke alene

Sådan sang Sebastian for ca. 34 år siden – lad os synge med på det omkvæd landet over, og fortælle om den verden vi deler……

Jeg står i et vakuum! Jeg har et ønske om mere tid til børnene og et håb om at investeringen vil ske, således at det ikke længere kun handler om at holde hovedet oven vande, men at få mulighed for at kunne udføre mit pædagogiske arbejde ansvarligt.

Da jeg valgte at blive pædagog, var jeg klar over, at jeg aldrig ville få en løn der ville gøre mig rig. En løn, der -sammenlignet med det ansvar jeg dagligt står med, og under de vilkår jeg bliver stillet, indimellem gør mere ondt end godt. Men jeg er besluttet på at gøre en forskel gennem min drivkraft, trods lønnen.

En pædagog kan gå 100 veje

Der er ikke kun en vej. I vores arbejde som pædagoger, tager vi dagligt mange beslutninger, og at være i stand til det, er noget ganske særligt. Derfor er opgaven for os at tydeliggøre vores faglighed.

Vi skal italesætte vores profession; så omverdenen kan forstå, hvad det er vi kan og vil, og så de kan forstå vores sprog.

Vi skal sikre os indflydelse på vores pædagogiske arbejde, således at de politiske mål for vores daglige arbejde, tager afsæt i pædagog fagets viden.

Lad os sammen arbejde frem mod, at det pædagogiske arbejde bliver opfattet som en moderne velfærdsstatsprofession.

Jeg har viljen til at lave ændringer i samfundet – hvad med dig?

Hvis vi pædagoger står sammen, er ingen alene. Hverken du, jeg eller børnene!

Kommentarer