Hvad vil vi med Vuggestuen?

For knap et år siden, skrev jeg denne blog, https://voresvirkelighed.dk/?p=3142 , og efterspurgte en debat om Vuggestuen. Sidenhen, er der virkelig sket noget med samfundets, forældrenes og politikernes, syn på- og omtale af, vuggestuen! Det glæder jeg mig meget over.

Vuggestuen, er på vej til at få den anerkendelse og opmærksomhed, som jeg mener, har manglet i årevis! Årsagerne hertil, er mange. Herunder nævnes 3…

Jeg tror, at Vuggestuen og dets ansatte, er fanget i et limbo mellem 3 retninger.

*Den ene omfatter gamle normer, traditioner og fortællinger (kultur og fordomme), som vedligeholdes af både pædagoger, forældre og samfund.

*Den anden, og vel nok politikernes vej, omhandler besparelser, nedskæringer, effektiviseringer, samt stødt stigende krav (ved de selv hvilken retning de vil?).

*Den tredje, er pædagogernes egen vej, den som indebærer kvalitet, visioner, faglighed og et udtalt ønske om, at kunne udføre sit job, til børnenes bedste.

For at denne forskellighed og splittelse, ikke underminerer vuggestuens potentiale, er der altså behov for en samlet holdning til, hvor vi vil hen med den. Og det vil være optimalt, om denne debat omfattede alle aktører, både forældre, politikere, eksperter på børneområdet, og selvfølgelig den pædagogiske erfaring og viden, som er akkumuleret siden vuggestuens begyndelse. Der skal økonomi, faglighed og fokus, på Vuggestuen. Den kan spille en helt central rolle, når vi skal genskabe balancen i samfundet og genskabe tilliden til både din nabo og politikeren. Der skal investeres i bæredygtige løsninger, og nu må det være på tide, at der handles.

Kommentarer