Vordingborg Kommune – tør du gå i skole hos os?

Inklusion får forældre til at flygte fra folkeskoler i Vordingborg“, står der på DRs nyheder. Og i det hele taget har Danmarks Radio den seneste tid kørt en kampagne, hvor inklusionsprojektet fremstilles som en fadæse i Vordingborg Kommune. Når mediemøllen først snurrer, kan folk let hoppe med på vognen med fokus på det, journalisterne søger. Der er flere, der udtaler sig unuanceret, og nogle er tilsyneladende villige til at opgive deres værdighed. Resultatet er, at inklusion bliver den store syndebuk i Vordingborg Kommune.

Jeg bor og arbejder i Vordingborg Kommune, og inklusion er en del af min hverdag på godt og mindre godt. Det er ikke alt ved inklusion, der lykkes, og jeg oplever bestemt, at det er vigtigt at italesætte de udfordringer, der er i forhold til inklusion, og dem har vi gjort os en del af i Vordingborg. Men hvor er historierne om det, der lykkes? Dem har vi nemlig også og dem kan man i mine øjne lære meget af.

Det er vigtigt, at vi som offenligt ansatte fortæller om den virkelighed, vi oplever i vores arbejde. Derfor kan det være nødvendigt med en skarp kritik, men vi skal passe på, at vi ikke taler os selv, vores faglighed og vores fag ned. Vi skal bibeholde vores integritet og faglige stolthed, og det skal afspejles, når vi sender et budskab ud i medierne. Den pædagogiske virkelighed er meget nuanceret, og det er vigtigt at male det billede tydeligt, ellers tror alle pludselig at samtlige skoler i Vordingborg Kommune har spillet fallit med inklusion.

Værst er det dog, at alle de fantastiske lærere og pædagoger, der løfter en opgave omkring inklusion, og som gør det rigtig godt, bliver fuldstændig overset i det samlede billede. Lad os få nogle flere af de gode historier frem i lyset, så vi får malet det billede af inklusion, som vi også kan i Vordingborg Kommune. Så tror jeg på, at forældrene gerne vil mangfoldigheden og folkeskolen.

Kommentarer