5 minutter på Stevns – Signalpolitik

Børn mærker ikke 5 min. senere mødetid, men de mærker når de dagligt er alene på stuen, fordi pædagogen sidder med et skrigende barn i garderoben.

Da Stevns kommunes budget 13 forhandlinger fandt sted sidste efterår, blev besparelser på daginstitutionsområdet et spørgsmål om at åbne daginstitutionerne 5 min. senere hver morgen,  eller droppe 50 % af støttetimerne til børn i vanskeligheder.

Stevns Kommune er en pendler kommune med et behov for at bevare lange åbningstider, men efter mine oplevelser i to forskellige Stevnske daginstitutioner vil jeg blot sige, at det er ganske få børn der står klar når dørene åbnes.

Jeg er helt sikker på, at familierne på Stevns gerne ville bidrage med 5 min. af deres tid.

HVIS  familierne  blot havde vidst, at de 5 min. betød, at livet i daginstitutionen blev lidt lettere for børn i vanskeligheder og at stuepædagogen blev lidt mere til rådighed for alle børn.

MEN, hvor skulle forældrene vide det fra?  – Når lokalpolitikkerne hellere ville sende signaler til vælgerne. Et signal der kostede 50 % af den samlede støttetime pulje i kommunen.

 

 

Kommentarer