Krisen kradser, også for børnene!

Jeg arbejder i en børnehave, hvor jeg oplever, at børnene af og til bliver sendt i institution mere eller mindre syge. Andre gange kommer de meget hurtigt tilbage i børnehaven efter sygdom, uden helt at være på toppen.

Jeg har set børn blive afleveret med blanke øjne, snotten konstant løbende, hostende og pivede.

Vi vurderer om barnet er klar til at følge dagligdagen i børnehaven og ringer selvfølgelig syge børn hjem, men indtil forældrene henter, agerer personalet sygepassere og trøster, putter og plejer børnene. Af og til i flere timer, og dette er selvfølgelig noget der  kræver ekstra ressourcer, noget der desværre bliver mindre af.

Man kan godt sige at det er dybt kritisabelt hvis forældrene tager chancen og afleverer poden måske velvidende at barnet ikke er helt frisk. Jeg står i et dilemma, hvor jeg på den ene side altid er på barnet side, og på den anden side føler med forældrene og ikke ønsker at presse dem yderligere med at få hente “deres måske syge barn”, jeg ser nok tiden lidt an inden jeg ringer. Jeg kan jo godt se at de er ophængt.

For nogle år siden var der et indslag i TV-avisen, hvor læger advarede mod en tiltagende tendens blandt forældre, nemlig at de medicinerer deres børn med febernedsættende piller som fx Panodil, uden at have konsulteret en læge først.

Ud over at det selvklart ikke er sundt for børnene, er det da grotesk at forældre idag er så pressede på deres arbejde, at de føler at de er nødt til at proppe deres små guldklumper med piller og sende dem i institution.

Forældre sender ikke deres halvsyge/syge børn i børnehave af ond vilje. Forældrene er stressede af et arbejdsmarked, som er blevet hårdt , kontant og børnefjendsk!

Hvem tør blive hjemme i mange dage og pleje sin egen lille guldklump når kollegaer, venner og bekendte bliver fyret på stribe?

Man risikerer jo selv at være den næste, med skræmmende konsekvenser til følge, langtidsledighed og kort dagpengeperiode, som dyster fremtid!

Vores arbejdsmarked er simpelthen ikke fleksibelt nok, og på grund af krisen er det blevet arbejdsgivernes marked, hvor lønarbejderen snart skal finde sig i hvad som helst bare for at have et arbejde.

Og imens betaler børnene prisen!

 

Birgitte Nyberg Svendsen

Kommentarer