Under bæltestedet

Først i Vejle Amts Folkeblad nu på www.voresvirkelighed.dk

Kontrollen over pædagogiske tiltag i daginstitutioner øges og bliver i visse tilfælde mistænkeliggjort. Omsorgsfuld kropskontakt regelsættes og begrænses. I kølvandet på filmen ”Jagten” er bølgerne gået højt af frygt for overgreb mod børn i daginstitutioner.

Men det er vigtigere end nogensinde, og jeg håber, at både mandlige og kvindelige pædagoger tør gøre det bedste vi kan, for at udvikle børn til hele mennesker. På trods.

I børnehaven har Aske lynlås i bukserne. Den sidder fast. Han spørger mig om hjælp. Som noget ganske naturligt går jeg i gang med at bøvle lynlåsen på gled. Iøvrigt uden tanke for konsekvenserne af min velmente handling. Og mit ihærdige forsøg bevirker da også Askes pludselig udbrud:

”Av min tissemand…”

Og sådan skal pædagogen hele tiden turde handle omsorgsfuldt. Selv i situationer, der kan være under bæltestedet: Hjælp ved toiletbesøg, tissevåde bukser samt det der er værre og bleskift på puslebordet. Vi er nødt til at turde være den hjælpende hånd. Og jeg håber, vi fortsat tør. Også når lynlåsen driller. Og selvom den sidder i bukserne.

Bliver fremtiden den, hvor børnebukser med lynlås forbydes af frygt for en situation, hvor barnet må hente hjælp for at få den lukket?

Jeg håber det ikke!

Kommentarer