Manderoller

”Rigtige mænd går ikke til afslutningsfest i børnehaven…” mener Asger Aamund, og med sådan en tomhjernet salut får han lov til at kloge sig i JP. I et længere interview (Lørdag 21/4) får han lov til at udbrede sine holdninger om vor tids mænd.
Asger Aamund har selvfølgelig ikke selv problemer med sin maskulinitet, men det mener han mange af hans kønsfæller har, og det vil han meget gerne snakke om.
Interviewet er en uskøn blanding af vrøvl og banale selvfølgeligheder af samme slags, som man kan finde i ethvert ugeblad, her følger et par eksempler (Parentesen er min kommentar):
– Nå man går ind i et parforhold, opgiver man en række friheder.
( Jeg har altid troet, at vi mænd kunne te os som vi ville, også efter vi har fundet fast partner.)

– Jeg har altid lagt stor vægt på at vise mig som jeg er.
(Ja, de fleste af os almindelige dødelige kan jo bedst lide at vise os som vi ikke er.)

– Vi har fået en generation af kvinder, som selv vil være familiens overhoveder.
(Det kan jo også være kvinderne bare vil bestemme på lige fod med mændene)

– Nu optræder mænd selv i ble annoncer.
Den sidste syntes jeg lige jeg vil lade stå lidt for sig selv, ”Nu optræder mænd, selv i ble annoncer”… Vil de tænke dem, mænd optræder sammen med små børn i ble. Det er nok ikke ramt helt ved siden af, hvis jeg gætter på at Hr. Aamund heller aldrig har skiftet en ble.
Som pædagog håber jeg ikke alt for mange deler disse holdninger, men nu er jeg jo som pædagog også i fare for at blive ramt af Asgers maskuline spredehagl.
Hvis vi mænd ikke kan komme til afslutningsfest i børnehaven, så kan vi vel heller ikke arbejde i en børnehave?
Selvfølgelig er der forskel på drenge/piger & mænd/kvinder. Men det er sørgeligt, hvis vi igen skal til at arbejde ud fra forældede stereotyper på, hvad henholdsvis en mand og en kvinde bør beskæftige sig med.
Det er flinkt af Asger, at han vil hjælpe med at finde vores indre mand frem, men jeg kunne godt have brugt et mere nuanceret syn på sagen.
Asger Aamund kunne godt bruge et ophold i en af vore mange institutioner med mandlige pædagoger ansat. Jeg tror ligefrem, han kunne blive klogere.

Kommentarer