Det kan lade sig gøre

Forleden aften havde vi forældremøde i min institution, og vi havde inviteret til dialog forældrene imellem, om temaerne opdragelse, inddraglese og inklusion.

Aftenen startede med at vi pædagoger fortalte kort om  “fri for mobberi”, hvordan vi gennem inddragelse, opdragede børnene i hverdagen, og efter hvert korte oplæg, fik forældrene nogle dilemmaspørgsmål ud ved bordene, som de så skulle diskutere. Vi pædagoger er forskellige og formidler forskelligt, men her tænkte jeg, at det var vigtigt at vi forstod at tale et fagsprog som forældrene ville kunne forstå en mening med.

Det var en succesrig aften med engagerede forældre, der gerne ville i dialog med andre forældre, og nogle fik endda skabt nye relationer.

Næste dag, da jeg er mødt ind på stuen, kommer en forældre som havde deltaget aftenen før. Han meldte retur at han syntes det var et godt oplæg jeg var kommet med, samt måden jeg havde formidlet det på.

Dette har netop bekræftet mig i, at hvis vi tænker os om som de dygtige fagpersoner vi er, og taler med et sprog der er målrettet den gruppe vi kommunikere med i netop det øjeblik, så giver det os den dialog samt forståelse fra forældrenes side som vi ofte efterlyser.

Så derfor italesæt dit fag så det kan forståes – det kan lade sig gøre!

Kommentarer