Det kan jeg!

Pædagoger er eksperter i mødet!

’Hvilket møde?, jeg troede du hadede møder´!

 

Dette er udpluk af en samtale jeg havde med min kæreste fredag aften efter det første meningsdanner kursus i Tune.

 

’Mødet mellem mennesker’ svarer jeg.

Daniel studser lidt og svarer så tilbage, ’det der er noget bullshit ordspil Mette, hvorfor fanden siger du ikke bare hvad du kan’!

 

Hmmm…. Kære kollegaer, kære med borger: Det kan jeg:

 

– Jeg kan få 90 børn til at tie stille samtidig! De eneste andre der ellers kan det, er tryllekunstnere.

 

– Jeg kan få hormon forstyrret preteenagere til at indrømme og tænke over, at de nok skulle have tænkt sig lidt bedre om, da de fresede igennem fritten og væltet 10 mindre børn på vejen.

 

– Jeg kan få ulykkelige veninder der er blevet uvenner, til at omfavne hinanden i lykkerus over at have genfundet hinanden som bedste veninder igen.

 

– Jeg kan spotte børn der har det dårligt, enten fordi der er store omvæltninger i deres liv i en kort periode, eller fordi der generelt bare er rod hele tiden.

 

– Hvis de mistrives, kan jeg hjælpe dem.

 

– Jeg kan spille spil, lege lege, fortælle historier, svare på umulige spørgsmål og få børn til at bruge deres fantasi.

 

– Jeg er en super god trøster, lytter og giver gerne et godt råd med på vejen til både børn ogforældre.

 

– Jeg har taget en 3 ½ årige uddannelse, der kvalificere mig til, at alt i mit daglige arbejde, gøres på baggrund af en faglig pædagog viden, et professionelt virke og mig som person.   Forældre er er eksperter i deres egne børn, jeg er ekspert i børn generelt.

 

Er det ikke beroligende at vide at børn hverdag kommer i daginstitution og langt de fleste trives rigtig god? At det er mit formål som pædagog, at sørge for, at når du som forældre i Danmark sætter dit/dine børn i daginstitution hver dag, så giver jeg som pædagoguddannet, børnene de bedst mulige vilkår, så de vokser, er glade, lærer og udvikler sig hver eneste dag.

Jeg skriver det her, fordi at vi som pædagoger nogen gange har så travlt med at sælge os selv, at vi måske glemmer hvad det er vi vil sælge. Vi er som pædagoger i defensiv hele tiden, under angreb, og vores modsvar er at ville overbevise alle om, at vi er gode nok. Jeg skal ikke overbevise nogen om at jeg er god nok. Jeg er god nok. Jeg er faktisk bare super sej, og mega dygtig. Jeg gør et stykke arbejde hver dag der er fuldstændigt uundværligt for samfundet.

Så når vi diskuterer vores fag, syntes jeg vi skal starte det sted, at vi kan! Og vi gør.

Og hvad vi gør, det handler mit næste indlæg om.

Go dag.

Kommentarer