Velkommen i brokkehovedernes klub – efterlad venligst din troværdighed i døren.

Der er mange fordomme om pædagoger. En af dem synes jeg dog, vi betaler en uendelig høj pris for.

 
Den dag jeg blev uddannet pædagog trådte jeg åbenbart også ind i en anden klub. En klub defineret af omverdenens syn på pædagoger og deres udtalelser; nemlig brokkehovedernes klub. Det er ikke en klub jeg hverken fortjener eller ønsker at være en del af. Det er dog en klub, der er kompromisløs i sin rekruttering. Alle pædagoger er indehavere af et livslangt medlemskab. Om de så lever op til det eller ej er ligegyldigt, de får alligevel lov til at betale for medlemskabet med deres troværdighed.

 
Mon folk tror at alle pædagoger er medlemmer af et hemmeligt netværk? Et netværk, hvor de mødes i en skjult bunker under Thy lejren, får kaffe fragtet ind i tankbiler, sidder i rundkreds og diskuterer alt de skal brokke sig over i det kommende år. Jeg kan så afsløre det ikke er tilfældet….-bunkeren ligger under Wallmans saloner, vi hopper rundt på tungen og ridder på flyvende grise.

 
Det frustrerer mig at udtalelser om mit fag opfattes som brok! Jeg er, om nogen, troværdig når jeg udtaler mig om mit fag. Det er da for syv sytten mig der står i det hver dag.

 
Jeg melder mig ud og tilbageholder betalingen….-min troværdighed slipper jeg ikke af syne igen!

Kommentarer