Ferietid = Fordybelsestid

Vinterferien er netop overstået for rigtig mange børn og voksne. Størstedelen har brugt deres ferie hjemme eller på ferie med sol og varme eller sne og kulde, men en lille flok børn og voksne har været på ”arbejde” hele ugen.

Det er fredag morgen kl. er 6.30, Luna og Ellie møder i morgenfritter, som de første børn sammen med deres mor. Luna og Ellies mor virker næsten flov over, at hun skal aflevere hendes piger, hvis hun kunne få fri havde hun holdt dem hjemme siger hun, men hun skal på arbejde. Men faktisk er Luna og Ellie glade, de har nemlig glædet sig til at skulle i SFO idag. Vi havde en super hyggelig og sjov dag i går og de ved at det skal vi også have i dag. Jeg siger til pigernes mor for at dulme hendes absolut unødige dårlige samvittighed: ”De voksne i fritteren elsker at være på arbejde i ferierne, der har vi tid til at lege og til at lave aktiviteter sammen med børnene, som vi normalvis ikke ville gøre på grund af for lidt tid og for lidt voksne og det nyder børnene.”

Vi kan nå vildt meget på sådan en HEL SFO dag. Nogen af børnene spiller Play station, mens andre er med på det kreative værksted jeg spontant har startet op. Efter formiddagsmaden venter dagens planlagte aktivitet, vi skal se film og så er der bland selv slik med resterne fra fastelavn. Børnene ”betaler” for slikket med pengesedler, som de selv har lavet.

Da filmen er slut opstår, der lidt stilstand. Jeg sidder og maler med tre børn og jeg overhører Luna sige til min kollega Søren, at hun keder sig. Dog begynder Luna og nogen andre børn ret hurtigt at lege og der går ikke længe, så er alle børn opslugt i en fantastisk leg med mange vilde dyr. De kæmper og hvæser og engang imellem bliver der skudt en imaginær bedøvelsespil afsted og dyrene ligger kortvarigt besvimede på gulvet. Næsten hele flokken af børn er med i legen. De ældste børn går i 3. klasse og de yngste går i 0. klasse og de er alle fuldstændigt opslugte.

Jeg har hele to gange denne dag siddet fordybet i kreative aktiviteter sammen med 4 børn eller mindre, vi har rodet og nået at rydde op og ja rodet noget nyt ud igen. Vi har siddet sammen og bare snakket og fortalt vittigheder og alle blev hørt. Børnene har fået tiden til at lege og det har været helt legitimt for de store at fortabe sig i legen med de yngre børn uden at blive dømt af jævnaldrende klassekammerater.

I ferien kan jeg fordybe mig med få børn og jeg har tiden, som jeg savner i hverdagen. I ferierne opstår fantastiske lege og uventede venskaber bliver knyttet, som ikke ville være sket til hverdag. Derfor er det skønt at gå på arbejde i skoleferien og det er et dejligt afbræk i vores normalvis hektiske hverdag i SFO’en.

Kommentarer