Pædagogik er magisk, når inklusionen lykkes!

Det er den sidste torsdag i april. Dagen i dag er stor i vores dagtilbud. Det er i dag, de kommende SFObørn skal holde deres afslutningsfest. Børnene har sammen med deres pædagoger de sidste 3 uger forberedt sig på en stor cirkusforestilling, som de skal fremvise for forældre og resten af børnene i huset.
Børnenes øjne lyser af begejstring, nervøsitet og glæde, da de står klar bag scenetæppet.
Jeg står imellem tilskuerne og er mindst lige, så spændt som børnene. “går det nu
godt?”, “kommer alle børn igennem dagen?”, tænker jeg.
Musikken går i gang og første nummer er tryllekunstnerne. 2 børn kommer ind med høj hat og fine jakker på. De siger højt i kor: “Nu skal I se, at vi kan trylle vores vilde dyr væk.” 2 børn forklædt som tiger og leopard hopper op på et bord og 2 pædagoger hjælper med at holde et tæppe foran. “Hokus pokus” råber de 2 tryllekunsternere i kor. Tæppet går ned og væk er dyrene! Begejstringen hos publikum er stor og de 2 tryllekunstnere står stolt og smiler og bukker!
Spændingen er udløst, nummeret er slut og de 2 tryllekunstnere bliver klappet ud af manegen!

Pyha, jeg ånder lettet op på børnenes vegne og føler en varme af stolthed strømme igennem mig. Ved hvordan hvert barn de sidste 3 uger har kæmpet med hver deres udfordring i, at skulle træde ind på en scene. Pædagogerne har arbejdet seriøst og fagligt med at hjælpe børnene til at komme igennem forestillingen. Det har krævet hårdt arbejde og mange fælles refleksioner. Refleksioner der har afdækket, hvor det enkelte barn er i sin udvikling og gjort det klart, hvor det var muligt at udfordre og hvor det var nødvendigt at støtte!

Ingen kan ud af min historie læse, at der imellem børnene, som deltog i forestillingen, er børn med handicaps og at de var mere udfordret end de andre børn.
I vores dagtilbud har vi 6 pladser med en særlig personalenormering for børn med handicaps. De ekstra ressourcer giver os mulighed for, at understøtte de enkelte børns læringspotentiale optimalt samt at bringe deres potentialer i spil i hele dagtilbuddets børnefællesskab.

Jeg mener, inklusion kan lykkes, når ressourcerne er tilstede!

Kommentarer