Luk fællesskabet op i stedet for i!

world-childrens-day-520272_960_720

 

Hvorfor lukke diverse tilbud for børn og unge, når de har brug for at være en del af fællesskaber.

1. marts  blev ti-årsdagen for ryddelsen af Ungdomshuset på Jagtvej markeret med en demonstration. Allerede dagen efter, udtalte Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance, at han grundet optøjer i forbindelse med demonstrationen, ønskede Ungdomshuset på Nørrebro lukket. Jeg synes, det er ærgerligt, at Alex Vanopslaghs fokus er på et fåtal af demonstranter, i stedet for på alle dem, hvor ungdomshuset fungerer som et fristed og et fællesskab.

Som skolepædagog i Odense kommune møder jeg en masse forskellige børn og unge. En af dem er teenageren Peter. Han har ikke en masse interesser og går ikke til fritidsaktiviteter. Heldigvis ligger klubben ved siden af skolen, så han bruger det meste af fritiden i klubben. Her har han følelsen af at være sammen med de andre, også når han sidder for sig selv og laver lektier.

Som del af en besparelse reducerer Odense kommune til August de fritidsklubber til 10 ungdomscentre . -Hvor der før var en klub i nærheden skal de unge mennesker nu flytte sig fysisk langt for at deltage i et fællesskab.

For Peter kan det betyde, at han vil mangle at være del af et fællesskab. Efter skole har han muligvis ikke tid til at cykle hen til nærmeste ungdomscenter flere kilometer væk. Det vil kræve planlægning og overskud at tage i Ungdomscenteret, for hvem gider cykle mange kilometer, hvis man er den eneste der er der den dag.

Min pointe er, at det er synd, at vi hele tiden vælger at lukke ned, frem for at lukke op for det gode, som diverse fællesskaber for børn og unge kan tilbyde og føre med sig.

Det kunne være rart, hvis børn og ungeudvalget i Odense kommune ville sætte ekstra fokus på, hvilke muligheder for fællesskaber, der er for de børn og unge, der ikke naturligt er en del af fællesskaber i kraft af fritidsinteresser og venskaber,

 

 

 

Kommentarer