Fællesskab gør glad og stærk

Torsdag 22. dec. er sidste arbejdsdag inden juleferie – og sikke en dag!

Kl. er 11.00 og hele børnehaven holder samling i fællesrummet. I dag er dagsordenen at alle voksne på skift ønsker en sang eller en leg eller? Kun fantasien sætter grænser.

Jeg får lov at vælge først.

Vi starter med en dans. “Vi har lommerne fulde af pebernødder”? Vi danser to og to – eller tre eller fire. Ester vil helst kigge på. Det gør hun. Hun smiler og griner fra sin plads. Vi danser videre udfra devisen “Hvad kan man ellers spise til jul”? Chokolade, kage, flæskesteg, vandballoner – der er masser af bud.

Vi har danset 5 min. Vuggestuebørnene er på badeværelset. De vasker hænder. “Vi vil også være med – Vi vil også danse”! En af pædagogerne kommer dansende med to børn.

Vuggestuen slutter sig til dansen, efterhånden som de bliver færdige på badeværelset.

Vi danser lidt endnu.

Så er det den næste voksne til at vælge.

Hvad skal vi mon nu? Der kommer mange ideer fra børnene. “På loftet sidder Nissen”, “ude i junglen”, “nu det jul igen”, “der bor en lille nissemand”

Både børn og voksne er vilde med “Olsen på løvejagt”. Så den skal vi bare ha! Vi gir den fuld gas. De voksne griner og smiler. Pædagogen som står for legen er på seriøst arbejde. Der er meget at holde styr på. Vi skal gennem sumpen, over broen, gennem sivene osv.

Karl må lige ha lidt hjælp, da løven til sidst bliver fundet. Den er lidt uhyggelig.

Efter en halv time med fuld aktivitet, fællesskab – glade børn og voksne går vi ud i grupperne og spiser frokost.

Fyldt op med glæde, og en herlig følelse af at høre til, kan jeg tage hul på juleferien.

Til mine kollegaer. Tak for det!

Til dem og alle andre. Rigtig glædelig jul og godt nytår!

Kommentarer