Send ikke aben videre

Send ikke aben videre!

Tina Nedergaard, der er børne- og familieordfører i Venstre, mener, at det er den enkelte kommunes ansvar at prioritere personalenormeringen på børneområdet. Jeg mener nu, at det er de folkevalgte politikere på Christiansborg, der skal prioritere, hvordan vores skatte penge skal bruges.

Men jeg oplever, at de fralægger sig ansvaret og sender ”aben” videre til kommunerne. Og når pædagogerne så prøver at råbe lokalpolitikerne op med deres levende beskrivelser af de faktiske forhold på børneområdet og konsekvenserne for børnene, svarer kommunerne, at det er ude af deres hænder, da det er Christiansborg-politikerne, der definerer størrelsen af den pose penge, som de får tildelt…

Når man altid siger, at det er de andre, der må prioritere anderledes, så løser det ikke noget. Det er de folkevalgte politikere på Christiansborg, der skal turde investere massivt i børneområdet. På den måde får vi en generation af selvstændige og robuste samfundsborgere, hvor flere gennemfører en ungdomsuddannelse og dermed øger deres chancer for at være en del af arbejdsmarkedet og bidrage med gode skattekroner til velfærdssamfundet.

 

Jesper Højer Larsen

Pædagog på skoleområdet

Silkeborgvej 7

8653 Them