Kan Lasse og Lise på 2 år føle sig ensomme og udenfor? Hvad svarer I på Christiansborg?

Når Lasse i vuggestuen højlydt råber MIN mor, MIN far ind i hovedet på Lise, og tårerne sprøjter, affødt af de vrede råb mod hende. Så tager jeg som pædagog ansvaret for, at hjælpe begge børn og forebygge følelser af at være udenfor.

Billede mobning

For Lasse er i risiko for at ingen søger ham, hvis de bliver bange for ham, og Lise er i risiko for en knude i maven og miste troen på sig selv, hvis hendes dage er fyldt med råbe-oplevelser. Måske når Sofie og Oliver endda at komme og bakke Lasse op i råbene mod Lise.

Det kan godt være Lise og Lasse kun er 2 år. Men drillerier starter tidligere end I tror, og kan udvikle sig til mobning.

Jeg tør ikke underkende børnenes følelser. Jeg arbejder for at de alle føler sig som en del af et fællesskab.
Vi snakker om, at Lasse har en mor der hedder Dorthe. At Lise har en mor der hedder Helle. At Lasses far hedder Anders. At Lises far hedder Thomas. For at tydeliggøre at de begge har en far og mor, og kampen er unødvendig. Men det er en periode alle vuggestuebørn går igennem og vi skal guide bedst muligt.

Men en knude sidder i min mave!!! For jeg kan oftest ikke guide optimalt i situationen hvor konflikten opstår.

Fællesskaberne har trange kår.

Jeg drømmer om fællesskaber  med Lasse, Oliver og Tobias…….eller Lise, Dagmar og Mikkel, hvor vi er sammen med ro og nærvær – sammen i legekøkkenet hvor kampen om far og mor er skubbet til side for fælles ideer om borddækning og hvilken ret vi skal lege vi servere.

Sammen om at cykle til kolonihaven hvor vi på vejen taler om gravkoen vi ser og den dejlige vind i håret vi får – vel ankommet dufter og smager vi på persille og kigger på de blomster der bliver til æbler. Konflikterne er få, for der er nærvær og tid til at guide!!! Og jeg VED at alle børnene har følt sig betydningsfulde.

Børnene burde have krav på flere pædagoger!!

Dette indlæg kan for jer på Christiansborg synes som et banalt eksempel, men hvornår tror I følelsen af ensomhed starter??

I skolen, når der skal henvises til psykolog? På universitetet?

Jeg kan hjælpe jer med at forebygge ensomhed. Så giv mig lov til at kunne forebygge når børnene er helt små.

Tænk på vuggestuebørnene i Børnepakken!!!