Kære Dansker

skulderklapMin kollega Nis fortæller, at Tugay har det rigtigt svært for tiden. Han er begyndt at ryge en smule Hash og får faktisk en følelse af, at han slapper af, når han ryger. Heldigvis er han tæt tilknyttet til sin kontaktpædagog og fortæller om rygningen.

De får talt episoden igennem og Tugay er flov over at have røget, da han godt ved det er forkert. Han laver en aftale med pædagogen om ikke at gøre det igen.

En aften kommer Tugay ind ad døren næsten flyvende over gulvet og larmer så vildt, at det næsten gør ondt helt ind i hjernen, hans kontaktpædagog sætter sig ved siden af ham og fysisk lægger en hånd om ham, samt opfordrer ham til at rappe.

Tugay udforder min kollegaer til rap-battle. Jeg og de andre unge sidder i sofaen og lytter med, det er sjovt, hyggeligt og alle griner.

Lige så vigtigt som det er, at fiskeren om vinteren får sin båd på land og klargjort til næste sæson via små-reparationer og maling. Forebyggelse af båden så den ikke rådner.

På samme måde er det vigtigt, at vi som pædagoger er i dialog med de unge, samt udøver nødvendig pædagogisk praksis således, at de unge ender med at vokse op og yde til samfundet og ikke ender i kriminalitet. Forebyggende arbejde med de unge så de ikke ”rådner”.

Så kære Dansker

Næste gang du møder en pædagog så ros ham for det fantastiske arbejde, han gør for Danmark. Det forebygggende arbejde med børn og unge, der gør at danmark har sikret sin fremtid.

Klap dem på skulderen og anderkend det arbejde de gør. Der er så mange pædagoger, der hver dag gør en kæmpe indsats, således at samfundet sparer penge, fordi børn og unge ikke ender i fx kriminalitet, men i stedet bidrager til arbejdsmarked og det danske samfund.