Vigtigheden af flere pædagoger i daginstitutionerne.

Jeg så en nyhedsudsendelse forleden, hvor jeg blev meget forvirret. Jeg forstår ikke hvordan man som leder af en daginstitution, kan sige at det er “godt nok” med de pædagoger der er til børnene idag i institutionerne, at man med en anden struktur godt kan gøre et godt nok stykke arbejde. Når jeg ved at bedre kvalitet og højere faglighed i daginstitutionerne betyder at børn får bedre muligheder for uddannelse og beskæftigelse i deres voksen liv.

Jeg er pædagog i en børnehave, her ser jeg mange forskellige slags børn. De børn der idag bliver hørt, er de børn der råber højest eller på anden måde gør opmærksom på sig selv. Der er desværre også børn, som ikke får den opmærksomhed de har ret til og behov for.
Når lille Lise har tisset i bukserne, en gruppe drenge er ved at komme i totterne på hinanden pga. en fodboldkamp, Niels gerne vil gynges og Jesper savner sin mor, er jeg som pædagog nødt til at træffe et valg.
Vi er to pædagoger på legepladsen og 20 børn, en af os er helt åbenlyst nødt til at tage os af Lise, da hun selvfølgelig ikke kan rende rundt med våde bukser. Så har vi tre andre, lige så vigtige problemstillinger. Niels’ balance evne kan udfordres og styrkes ved at jeg hjælper ham på gyngen og Jesper har behov for at føle sig set og hørt, så han kan føle sig tryk selvom han savner sin mor. Alligevel vælger jeg at gribe ind i fodbolddrengenes konflikt. Det gør jeg fordi, at drengene fysisk prøver at løse konflikten ved at slå og det kan hurtigt eskalere til noget værre. Jeg går hen til drengen, velvidende om to drenge føler sig overset og overladt til sig selv. Men jeg guider fodbolddrengene i deres konflikt, og giver dem muligheder for at løse konflikten med ord.

Hvis der havde været flere pædagoger, kunne mine kollegaer have hjulpet Niels og Jesper, og jeg ville have kunne have været med i drengenes fodbold kamp så det slet ikke var nået til en slås kamp.

Jeg mener derfor at det er vigtigt, at der kommer flere pædagoger ud, for at højne kvaliteten i daginstitutionerne, da det på lang sigt, vil give Danmark ressources stærke individer, som kan følge med i den udvikling de kommer til at befinde sig i, og være med til at gøre Danmark et konkurrence dygtigt land.

Kommentarer